Solitude citaten over veranderen. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Grappige citaten over grappen. Solitude citaten over katten. Best ideas about contentmarketing citaten quotes. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Bol inspirerende business citaten merkloos. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Mooie spreuken pinterest. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Beste ideeën over worden citaten op pinterest.

Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Spirituele spreuken over de liefde kerenmeghanjuli site. Favoriete spreuken over eerlijkheid fi belbin. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Citaten over loslaten.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.