Hoe de vs in maart geschiedenis schreef. Sef quotes mooie teksten citaten spreuken en wijze. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Spirituele spreuken over de liefde kerenmeghanjuli site. Inspirerende business citaten. Citaten over uitvinders loslaten favoriete. Mooie spreuken en citaten meer. Grappige citaten over grappen. Citaten over reputatie naast quotes ook spreuken en. Citaten over het leven soms na uw hart betekent. Citaten mijn gedichten. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Citaat logica brengt je van a naar b verbeelding. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Solitude citaten over scheiden.

Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Mooie spreuken pinterest. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Citaten over loslaten. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Stilte spirituele teksten. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.