Grappige citaten verjaardagen pinterest. Citaat van ingspire laat achter je wat was gaan. Beste ideeën over dieet humor op pinterest grappige. Wacht stop humor pinterest lustig lachen en. Mooie spreuken made bij lm quotes of the day. Bol ouder worden is niet zo erg als je denkt aan. Als je het woord moeilijk weg laat zal zien dat. Citaten grappig togel alvast bedankt nederlandse dutch. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Quote niets was mogelijk totdat iemand het deed hét. Beste ideeën over dutje citaten op pinterest. Spreuk citaat nederlands teksten spreuken citaten. Pin van nina op rumag vesar boeff darum grappig. Spreuk je kunt beter een nachtje slapen over wat wilt. Pin van jack de jong op whatsapp gesprekken pinterest.

Beste ideeën over ouderschap op pinterest opvoedtips. Sebastian koyan sözler quotes messages en poems. Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren hét. Grappige citaten over grappen. Kwetsbaarheid durven tonen maakt je tot een sterker. Pin van yo willems op mooie teksten spreuken gezegdes. Te grappig great sayings uitspraken pinterest. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Loslaten of duwen rumag quotes. Een leuke poster van zoedt met grappige tekst over.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.