Beste ideeën over grappige borrel citaten op pinterest. Beste ideeën over pakkende zinnen op pinterest knoop. Grappige spreuk ik drink nooit meer met drank op. Beste ideeën over drank citaten op pinterest drinken. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Ik begon met niets tegel spreuken pinterest. Spinvis quotes pinterest teksten vakantie en spreuken. Leuke tekst voor op een uitnodiging funny things. Beste ideeën over drank citaten op pinterest drinken. Beste ideeën over alcohol grappen op pinterest. Beste verjaardag humor citaten op pinterest. Make up rumag fun pinterest grappige quotes leuke. Pikante tegeltjes mooie spreuken.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.