Ik ben maar een moeder en doe echt altijd mijn uiterste. De beste citaten quotes spreuken uitspraken. Beeldgedicht. Fotoalbum honden uitspraken. Iemand die echt van je houdt zal nooit laten gaan wat. Mooie teksten vriendschap google zoeken. Theorie en praktijk uitspraken citaten pinterest. Wijsheden china. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Spreuk hoe je omgaat met iets wat op pad komt is jouw. Change management by charles darwin sollicitant werk. Pin van jolanda dijk op gedichten spreuken true. Schrijf je eigen sprookje lief leven quotes dutch. Je moet eerst wat meemaken i leven allerlei.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee´┐Żn van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.