Quotes citaten over taal communicatie en social media. Instagram post by bryce roberts quotes. Citaten schrijven free sukha dromen mag ook overdag words. Citaten schrijven schrijver quote van de week. Leven toon hermans dichter pinterest. Essays schrijven opzet klein en groot ontwikkeling ppt. Citaten van bekende personen quotes bram moszkowicz. Ida gerhardt verzamelde gedichten koninklijke. Edgarallanpoe edgar allan poe pinterest. Beste ideeën over kreng citaten op pinterest. Quote van de week schrijven is voor iedereen. Citaten schrijven free sukha dromen mag ook overdag words. Meer dan grappige citaten over stress op pinterest. Citaten schrijven brusselmans quote van de week. Denk aan je mooie woorden pinterest tekstballon.

Quote 🌹 wijsheid tekst. Pin van leny dam op erin hanson pinterest gedichte. Beste afbeeldingen van boek schrijven over je leven. Citaten met schrijven beste ideeën over auteur op. ☆you are afraid and i must admit am too but love do. Pin van elizabethe gustafson op quotes citat konst en. Kaart met tekst mam checklist zoedt. Quote van de week leren schrijven is denken. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Citaten schrijven free sukha dromen mag ook overdag words. Quotebook inspireer jezelf met je favoriete citaten. Quote van de week tussen armoe en hoop tekstbureau. Citaten schrijven free sukha dromen mag ook overdag words. Citaten mijn gedichten.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.