Filosofen citaten gedachten zinnen en aforismen voor. Citaten over hemel aforismen citeert de grote. Michel foucault citaten aforismen citeert de grote. Best citaten spirituele teksten oneliners quotes en. Renate dorrestein citaten aforismen citeert de grote. Quote van de week tekstbureau ginneken. Citaten over dood aforismen citeert de grote. Beste afbeeldingen van citaten uitspraken en aforismen. Citaten over evolutie aforismen citeert de grote. Het landman citatenboek pdf a bevat een grote. Hugo matthysen citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over citaten lezen alleen op. Jorge luis borges citaten aforismen citeert de grote. Leonard lauder citaten aforismen citeert de grote. Kosmos groot citatenboek citaten spreuken en.

Kabouter spreuken. Beste ideeën over kinderboeken op pinterest kinderen. Thomas van aquino citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest. Jules deelder citaten aforismen citeert de grote. Quote van de week ik haat boeken tekstbureau ginneken. Wie wil stralen die moet branden boek door lucebert. Ronald giphart citaten aforismen citeert de grote. Ludwig wittgenstein citaten aforismen citeert de grote. Quotes over citaten aforismen citeert de grote. Bol als je te vroeg klaarkomt moet wat later. Charles darwin citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over citaten lezen alleen op pinterest. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Best citaten uitspraken en aforismen over hout bomen.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]