Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Die nooit tijd hebben citaten pot van. Er is altijd tijd genoeg om te laat komen loesje. Helens world citaten pinterest. Die nooit tijd hebben citaten pot van. Grappig geld citaten op pinterest grappige. Albert einstein citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Gedicht tijd bijzondere gedichten en citaten. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Gaan citaten pot van. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Meer dan tijd citaten op pinterest. Quote mindful leven tijd nemen voor jezelf is een keuze. Die nooit tijd hebben citaten pot van.

Quotes spreuken oneliners mwah vakantie. Verloren citaten pot van. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Beste loslaten citaten op pinterest laten gaan. Beste ideeën over citaten gebroken hart op. Citaten over klanten ook quotes spreuken oneliners en. Soms duurt het langer om onze droom te verwezenlijken maar. Uitspraak er is geen betere tijd om vandaag gezonder te. Hans hermann kersten citaten pagina. Ingspire quote afstand nemen van wat je denkt anderen.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)