Mooie spreuken pinterest. Beste afbeeldingen van mooie en lieve woorden. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Moeder woorden pinterest moederdag citaten. Geschifte vriendin rumag pinterest teksten. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Pin van aafke scholtens op teksten pinterest gedichten. Sef quotes mooie teksten citaten spreuken en wijze. Verdriet vriendschap pinterest teksten gedichten en. Best images about nederlandse citaten on pinterest. Grappige citaten verjaardagen pinterest. Rumag kvg t teksten citaten en grappig. Pin de carla van den assem en tekst pinterest.

Winston churchill de beste citaten quotes spreuken. Verlies moeder mooie gedichten en illustraties. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Spreuken spirituele teksten. Meer dan afscheid citaten op pinterest. Zelfvertrouwen is geloven dat je een kracht bezit sterker. Voor meer mooie nederlandse quotes citaten en teksten. Mooie korte teksten quotes of the day. Yes please wat zou ik graag een aan uitknopje willen. Vandaag ga ik iets vertellen over mooie citaten laura denkt. Meer dan originele citaten op pinterest. Spreuken geluk quotes of the day. Meer dan afgewezen citaten op pinterest. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Voor mijn prachtige zoon borden pinterest teksten.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.