Inzicht als je naar het verleden blijft kijken dan mis. Citaten en wijze woorden uit de islam augustus. Best images about dichtgedachten on pinterest pull. Citaten toekomst id bertus aafjes aforismen. Citaten met toekomst boeddha de is nog niet. Citaten toekomst quest teixeira de pascoaes is. Solitude citaten over depressies. Meer dan strijd tegen kanker citaten op pinterest. Citaten kunst free beste op canvas pinterest. Citaat quote leefregels verleden toekomst tijd. Beste ideeën over citaten uit het verleden op. Citaten toekomst quest teixeira de pascoaes is. Citaten toekomst quest teixeira de pascoaes is. Quote niets was mogelijk totdat iemand het deed hét. Citaten toekomst xenia lezers van stavast notker wolf.

Citaten toekomst xiaomi mooie en inspirerende. Citaten toekomst quest teixeira de pascoaes is. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Lig ik net lekker te dromen belt de toekomst aan loesje. Citaten toekomst quest teixeira de pascoaes is. Citaten toekomst xenia lezers van stavast notker wolf. Citaten toekomst xiaomi mooie en inspirerende. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Leer te beseffen wat je hebt voordat de tijd laat. Gedichten paula hagenaars vrijheid en geluk in je leven. Beste ideeën over geloof op pinterest geloofcitaten. Je bent goed zoals gedichten en mooie teksten. Beste citaten uit het verleden op pinterest. Citaten toekomst xenia lezers van stavast notker wolf. Liefde funny leuke teksten spreuken quotes foto s.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.