Annie|amazone アマゾーヌ. Pin van annie koster op citaten spreuken en. Gs claude comiti và annie bessot nguyễn thái sơn. Beste ideeën over teambuilding citaten op pinterest. Annie romein verschoor citaten aforismen citeert de. Beste ideeën over sprookjes citaten op pinterest. Citaten annie guide moviepedia fandom powered by. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Wil dit op mijn rouwkaart quotes t citaten teksten en. Annie|amazone アマゾーヌ. Beste ideeën over goede vrienden op pinterest kreeft. Beste ideeën over mannen citaten op pinterest. Beste ideeën over bedankt citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten op vrijdag. Beste ideeën over strand citaten op pinterest zomer.

Van olifant tot mug veronzinsels citaten quotes life. Beste afbeeldingen over citaten spreuken op pinterest. Annie|amazone アマゾーヌ. Beste ideeën over gebroken vriendschap op pinterest. Annie skeive filmer. Beste ideeën over herfst citaten op pinterest. Annie película decine. Grappige citaten en gezegdes over het weer… om de. Citaten annie xl by swat on deviantart desigual. Best images about annie the musical production. Best grace farrell images on pinterest. Citaten annie xl by swat on deviantart desigual. A deadly parasite moving north. Annie på folketeateret youtube. Beste ideeën over inspirerende citaten op pinterest.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.