Dicht erbij tijd quotes words en me. Citaten over klanten ook quotes spreuken oneliners en. Leuke teksten citaten pinterest spreuken en. Bij de tijd persoonlijk en tijdloos cadeau boek over. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Alles heeft zijn eigen schoonheid als we het niet kunnen. Citaten en wijsheden over tijd beste falen op. Sef quotes mooie teksten citaten spreuken en wijze. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Quote mindful leven tijd nemen voor jezelf is een keuze. Best images about inspirerende teksten on pinterest. Gedicht tijd bijzondere gedichten en citaten. Wijze citaten over tijd beste ideeën op. Spreuk er is geen betere tijd om vandaag gezonder te. Spreuk niemand zei dat het makkelijk was.

Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Tijd zandloper mooiespreuken. Leef in de tevreden tijd mooie teksten en tekeningen. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Gedicht over tijd bijzondere gedichten en citaten. “er komt een tijd dat je moet kiezen tussen de bladzijde. Ja dat wordt tijd voor leven zelf en niet. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Je bent mijn tijd niet waard plaatjes pinterest. Quote volg altijd je gevoel oprah hét. Tijd belettering motivatie citaten over en lijsten. Er is altijd tijd genoeg om te laat komen loesje. Citaten en wijze woorden uit de islam piccss pinterest.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.