Apa bronvermelding. Tabel grafiek of figuur overnemen uit andere bron volgens. Officiële tumblr applicatie in de market. Samsung galaxy j hoesje ontwerpen ontwerpeencase. Apa bronvermelding. Workshop apa het belang van ppt download. Beste ideeën over cirkel spiegels op pinterest ronde. Quot life is short english words quotes wall stickers. Beste afbeeldingen van baby ledikantjes babykamers. Zo maak je een tijdsplanning voor scriptie met. Reflectieverslag start. Beste ideeën over slimme mensen op pinterest. Citeren volgens apa. Quot lernen sie von gestern sprichwörter art pvc. Apa bronvermelding.

Citeren volgens apa. Apa bronvermelding. Tabel grafiek of figuur overnemen uit andere bron volgens.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: