Hoe de vs in maart geschiedenis schreef. Reputatie citaten reputatiecoaching eduard de boer quotes. Het vergeten verhaal van de wolfskinderen. Azteekse woorden in het nederlands. Romeinen in velsen. Rembrandt kerst schilderijen over de geboorte van jezus. Elektriciteit best gevaarlijk. Veluwe niet leuk vinden citaten pot van. Van waveren de ondergang een hollandse familie. Leuke wetenswaardigheden over ridders. Einstein geniale citaten over het leven historianet. Het poppenhuis van petronella oortman. Christie s veilt romantische werken uit spaanders collectie.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.