Solitude citaten over katten. Uitvinder magazines. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Citaten over loslaten. Citaten over bomen beverboomzorg. Spirituele spreuken over de liefde kerenmeghanjuli site. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Nobody beats the drum over hun vijf favoriete uitvindingen. Pin van dennis spaans op mooie gedichten pinterest. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Beste grappige citaten over vakantie op pinterest. Expo over uitvindingen van leonardo da vinci in brugge is.

Citaten over bomen beverboomzorg. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Beste ideeën over grappige uitvindingen op pinterest. Beste afbeeldingen over uitvindingen op pinterest. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Solitude citaten over veranderen. Citaten over geluk op pinterest gelukkig zijn. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Uitvindingen die je leven zoveel makkelijker maken. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde. Citaten over het leven soms na uw hart betekent.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.