Best images about oosterse wijsheden on pinterest. Beste ideeën over citaten wijsheid op pinterest. Mooie spreuken inspirerende gezegden wijsheden. Leraren openen de deur maar je moet zelf naar binnen gaan. Eenvoud is een sleutel van wijsheid die vind je in. Beste ideeën over vertrouwen citaten op pinterest. Leven met sjogren view topic tegeltjes wijsheid. Wijsheid wees jezelf die reist het langste met je mee. Wijsheid en ervaring tegelwijsheid spreuken. Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Terugkoppeling vorige les uitleg met filmpje opdracht. Beste ideeën over citaten avontuur op pinterest. Bergen evans citaten aforismen citeert de grote. Spreuk zelfkennis is het begin van de wijsheid. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten.

Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Wijze woorden filosofie. Steeds als ik de zin van het leven te pakken heb komen ze. Spreuken citaten pot van. Beste ideeën over uil citaten alleen op pinterest. Spirituele spreuken en citaten teksten. Wijsheid u. Beeldgedichten gedichtenbundel gedichten. Genoeg wijze spreuken over het leven ru belbin. Beeldgedicht. Quote van de week meer luisteren minder schreeuwen. Salomo s lofzang op de wijsheid uit het boek van. Wijsheid is weten erkennen aanvaarden en veranderen. Filosofie citaten. Citaat ingspire in de stilte van het denken hoor je.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.