Beste ruzie citaten op pinterest stoppen. Citaten ziekte ui bevattingsvermogen verkrijgen door. Citaten ziekte vario leven met sjogren view topic. Images about teksten on pinterest tears in. Citaten ziekte xiaomi beste ideeën over chronische pijn. Omgaan met een blijvende beperking is moeizaam. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Spreuken en citaten ziekte leven met sjogren view topic. Citaten ziekte ui bevattingsvermogen verkrijgen door. Gewoon jip gedichten kaarten posters stationery. Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Pin van jacky dus op rumag pinterest citaten teksten. Oordelen over ziekte paragnost eddie consulenten. Genoeg sterkte spreuken bij ziekte rg belbin.

Citaten ziekte ui bevattingsvermogen verkrijgen door. Reminder probeer door obstakels heen te breken zoals bomen. Beste afbeeldingen van ziekte bechterew. Beste kanker citaten op pinterest strijd tegen. Christelijke spreuken quotes of the day. Citaten ziekte fb de citaat en mooie spreuken quotes. Citaten ziekte xiaomi beste ideeën over chronische pijn. Leven met sjogren view topic tegeltjes wijsheid. Beste ideeën over moeilijke tijden citaten op. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Beste ideeën over gedichten op pinterest. Leef je eigen leven teksten voor mijn kinderen dutch. Beste grappige muziek citaten op pinterest. Citaten ziekte als citaat de wonden die onzichtbaar zijn. Citaten ziekte als citaat de wonden die onzichtbaar zijn.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)