Romeo en julia treurspel het geheugen van nederland. Citaten romeo en julia de officiële website van. Cutting edge romeo julia. Geen categorie pagina. Romeo en julia in de ghetto s van brussel read i d. Beste ideeën over grappige chocolade citaten op. Romeo en julia juf jannie leren met kinderen. Romeo en julia nationale opera ballet. Romeo en julia in de app store. Bol wereldliteratuur voor kinderen romeo en julia. Euro korting voor romeo julia dansvoorstelling uit. Citaten romeo en julia de officiële website van. Citaten romeo en julia de officiële website van. Citaten romeo en julia de officiële website van. Bostheater is podium voor romeo en julia à la diamantbuurt.

Bezienswaardig­heden in verona jouw zonvakantie. Verona veneto castel vecchio arena opera san fermo. Citaten romeo en julia de officiële website van. Citaten romeo en julia de officiële website van. Citaten romeo en julia de officiële website van. Citaten romeo en julia de officiële website van. Romeo en julia theatergroep thalia. Citaten romeo en julia de officiële website van. Romeo en julia theatergroep thalia. Citaten romeo en julia de officiële website van. Verona wil geld slaan uit balkon romeo en julia het. Romeo en julia door toneelgroep oostpool theaterkrant. Bol romeo en julia william shakespeare. Romeo en julia ballet van de staatsopera tatarstan. Opera vlaanderen ballet romeo en julia.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.