Citaten romeo en julia de officiële website van. Rijnlands lyceum speelt mooie en herkenbare romeo julia. Citaten romeo en julia de officiële website van. Cutting edge romeo julia. Bol romeo en julia william shakespeare. Toneelgroep oostpool speelt romeo en julia uit in arnhem. Citaten romeo en julia de officiële website van. Citaten romeo en julia de officiële website van. Musical romeo julian naar noordwolde weststellingwerf. Citaten romeo en julia de officiële website van. Euro korting voor romeo julia dansvoorstelling uit. Bostheater is podium voor romeo en julia à la diamantbuurt. Citaten romeo en julia de officiële website van. Citaten romeo en julia de officiële website van. De smertelijke histoere van romeo en julia aalst het.

Romeo en julia theatergroep thalia. Verona wil geld slaan uit balkon romeo en julia het. Citaten romeo en julia de officiële website van. Citaten romeo en julia de officiële website van. Citaten romeo en julia de officiële website van. Romeo en julia ballet van de staatsopera tatarstan. Romeo en julia ballet van de staatsopera tatarstan. Citaten romeo en julia de officiële website van. Romeo en julia schaliken. Romeo en julia nationale opera ballet. Romeo en julia in de app store. Verona veneto castel vecchio arena opera san fermo. Citaten romeo en julia de officiële website van. Opera vlaanderen ballet romeo en julia. Romeo en julia william shakespeare.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.