Beste ideeën over herdenken vader op pinterest. Mooie teksten beautiful quotes lyrics pinterest. Quote van de week tekstbureau ginneken. Thanks a lot love our sexy nights together xoxo. Reeks inspiratiehand getrokken citaten over geluk vector. Loesje kerstspreuk kerst pinterest google en. Beste ideeën over zwangerschap citaten op pinterest. Beste ideeën over doop citaten op pinterest kindje. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Leestekens hoe ga je daarmee om boekscout. Solitude citaten over schrijven. Quotes citaten over taal communicatie en social media. Citaten en wijze woorden uit de islam pinterest. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. Beste ideeën over citaten lezen op pinterest.

Leer mooie letters schrijven in een workshop handlettering. Het feest tegel spreuk tegelspreuken. Favoriete citaten van tekstbureau ginneken. Loesje houdt van biebboeken boeken quotes pinterest. Leuke handletter handlettering pinterest verjaardag. Les quotes verwerken in het persbericht zakelijk. Leuke tekst goede ideeen mooie teksten en quotes. Mooie spreuken quotes voor een gelukkig leven. Beste ideeën over toon hermans op pinterest grote. Misschien wel kan kloppen leuke teksten pinterest.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.