De mooiste citaten van paulo coelho beautybyjuly. Heeft u vaak last van keuzestress loesje. Beste ideeën over herfst citaten op pinterest. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Images about contentmarketing citaten quotes. Favoriete spreuken over eerlijkheid fi belbin. Beste ideeën over kind verlies op pinterest engel. Beste citaten huwelijk op pinterest. John dewey citaten pot van. Reputatie citaten reputatiecoaching eduard de boer quotes. Mijn zoon mooie spreuken pinterest. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten het weekend op. Wim kan citaten aforismen citeert de grote gedachten. Best contentmarketing citaten quotes content als.

Beste ideeën over inspirerende citaten op pinterest. Beste ideeën over levensmotto op pinterest gelukkig. Contentmarketing citaten klantenmagneet content quotes. De mooiste citaten van paulo coelho beautybyjuly. Idioot is citaten pot van. Beste afbeeldingen van alle ja duh quotes. Beste ideeën over verjaardag citaten op pinterest. Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Beste ideeën over doop citaten op pinterest kindje. Charles bukowski citaten aforismen citeert de grote.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)