Solitude citaten over depressies. Quotes voor een positief zelfbeeld project. Beste citaten over dankbaarheid op pinterest. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Beste teleurstelling citaten op pinterest hypocriet. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Spreuken spirituele teksten. Inspirerende business citaten. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Terroristen zaaien angst politici geven het water loesje. Citaten politiek rasul beste ideeën over werk op. Beste citaten over familie op pinterest gelukkig. Citaten belgische politici vrouwen vinden yves leterme. Citaten van politici beste over familie op.

Citaten samenwerken apa spreuk my style. Citaten politiek rasul beste ideeën over werk op. Terroristen zaaien angst politici geven het water loesje. Citaten belgische politici vrouwen vinden yves leterme. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. De mooiste latijnse citaten spreuken gezegden en. Beste citaten over familie op pinterest gelukkig. Beste ideeën over ouder worden citaten op pinterest. Uitspraken quotes en citaten over de oorlog plazilla. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Verspil geen tijd aan ruzie dichtgedachten. Citaten over de huwelijksmaand gedichten en verhalen uit. Citaten over bomen beverboomzorg. Citaten van politici beste over familie op.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)