Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Voor meer prachtige teksten en citaten facebook. Best mooie teksten images on pinterest. Pikante tegeltjes mooie spreuken. Beste ideeën over laatste schooljaar citaten op. Kijk voor meer mooie en leuke teksten eens op deze. Jezelf zijn teksten pinterest spreuken en. Alleen de beste ideeën over grappige badkamer citaten. Spreuk je kunt beter een nachtje slapen over wat wilt. Sef quotes mooie teksten citaten spreuken en wijze. Best images about spreuken voor verandering on. Mooie spreuken made bij lm quotes of the day. Beste ideeën over grappige mode citaten op pinterest. Citaten appevent als je voor apps bent. Quotes about social class quotesgram.

Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Beste afbeeldingen over spreuken en gedichten op. Beste ideeën over harde leven citaten op pinterest. Citaten over reputatie naast quotes ook spreuken en. Beste afbeeldingen over nederlandstalige op pinterest. Citaten voor facebook beste ideeën over grappige camping. Citaten voor facebook beste ideeën over grappige camping. Meer dan grappige minion op pinterest minions. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. ‎cover foto maker cover citaten post voor facebook en. Citaten voor facebook beste ideeën over grappige camping. Voor meer mooie en leuke teksten kijk eens op deze fb. Citaten voor facebook beste ideeën over grappige camping.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.