Beste deur citaten op pinterest motto s vertrouwen. Thich nhat hanh lach haal adem en neem de tijd hét. Quote vriendschap vrienden kunnen je zorgen even doen. De kunst van het weten is wat te negeren hét. Desiderius erasmus citaten aforismen citeert de grote. Gedichten over vriendschap fw belbin. Beste ideeën over echte vrienden op pinterest. Wijsheid goede vrienden laten je geen stomme dingen doen. Filosofische citaten vriendschap wijsheid wanneer je. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Leraren openen de deur maar je moet zelf naar binnen gaan. De kunst van het weten is wat te negeren hét. Beste echte vriendschap citaten op pinterest. Paulo coelho citaten quote tranen zijn woorden die moeten. Best images about uitspraken gedichten spreuken en.

Mooie spreuk achter elke traan van verdriet schuilt. Citaten quotes nicoleplantius. Mooie spreuk over vriendshap. Citaten vriendschap plazilla. Spreuk vriendschap is één ziel in twee lichamen hét. Na een woedeaanval snel weer vrede met elkaar is echte. Beste ideeën over echte vriendschap citaten op. Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren hét. Filosofische citaten vriendschap wijsheid wanneer je. Pin van kimberly op vriendschap quotes friendship. Quote vriendschap vergroot het geluk en vermindert.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.