Beste afbeeldingen van people artiesten beroemdheden. Beste afbeeldingen van marilyn monroe. Marilyn monroe diamonds are a girl s best friend chords. Cute marilyn monroe quotes quotesgram. De mooiste quotes en citaten. Marilyn monroe pinterest schauspieler. Marilyn monroe quotes. Marilyn monroe uke tabs and chords. Marilynmonroe photoshop picture we draw marilyn. Film fatale marilyn monroe hair. Beste afbeeldingen van marilyn monroe. Citaten marilyn monroe instagram candice swanepoel. Beste afbeeldingen van marilyn monroe. Beste ideeën over citaten van marilyn monroe op. Marilyn monroe citat pinterest inspirerande.

Citaten marilyn monroe instagram candice swanepoel. Candle in the wind marilyn monroe guitar chords. Best images about ukulele princess on pinterest. Marilyn with ukulele some like it hot play. Beste afbeeldingen over communicatie quotes op. Beste ideeën over enge gezichten op pinterest. Marilyn monroe nicki minaj guitar chords youtube. Marilyn monroe s death why it still a mystery. Pin tillagd av rebecka gottfridson på marilyn monroe. Dit is het mooiste vrouwengezicht volgens de wetenschap. Fok nieuws toen marilyn monroe overleden. Citaten marilyn monroe instagram candice swanepoel. Beste afbeeldingen van marilyn monroe. Beste ideeën over grappige citaten vrouwen op. Beste afbeeldingen van marilyn monroe.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: