Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Schrijfwijzer algemene cultuurwetenschappen pdf. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Quotebook inspireer jezelf met je favoriete citaten. Beste ideeën over dieet humor op pinterest grappige. Powerpoint els wat spreuken citaten ppt download. Beste ideeën over levensmotto op pinterest gelukkig. Citaten van kunstenaars over kunst en het leven. Beste ideeën over slimme citaten op pinterest. Je sectorwerkstuk presenteren ppt video online download. Belastingdienst loesje pinterest spreuken teksten. Het leven wordt een stuk lichter als je beseft dat jouw. Als je echt gaat staan voor wie bent ad h d autisme. Beste ideeën over gezond leven citaten op pinterest.

Tom lanoye citaten aforismen citeert de grote. Beste ideeën over verbeelding citaten op pinterest. Loesje google zoeken meme jaar pinterest weer. Een bibliografie maken word. Les stijlen en verwijzingen pdf. Best images about citaten over dementie on pinterest. Beste ideeën over wijze woorden op pinterest korte. Beste ideeën over citaten liefde op pinterest. Beste ideeën over gezond leven citaten op pinterest. Beste ideeën over winkelinrichting op pinterest. Een bronvermelding toevoegen en bibliografie maken word. Beste ideeën over dieet humor op pinterest grappige. Beste ideeën over moeilijke tijden citaten op. Beste ideeën over ik vind je leuk op pinterest. Geluk daar moet je niet te moeilijk over doen loesje.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.