Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Beste ideeën over citaten liefde op pinterest. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest. Beste ideeën over ouderschap citaten op pinterest. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest. Realistisch opvoeden inspirerende quote motivational. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Puber pesten pubers pinterest teksten. Complimentenkaartjes kinderen opvoeden ed pinterest. Beste ideeën over dochter citaten op pinterest zoon. Beste ideeën over dochter citaten op pinterest zoon. Waarheid als een koe bij opvoeden is onsje voorbeeld. Beste ideeën over dochter citaten op pinterest zoon. Echte mama s zijn niet perfect en perfecte. Beste ideeën over citaten familie op pinterest.

Beste ideeën over citaten relaties op pinterest. Beste ideeën over dochter citaten op pinterest zoon. Lastige kinderen heb jij even geluk antoinette s. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest. Mooi alle twijfels weg nu gerepind door. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest. Citaat logica brengt je van a naar b verbeelding. Mooie spreuken pinterest. Beste ideeën over ouderschap citaten op pinterest. Images about loesje on pinterest onderwijs. Beste ideeën over citaten liefde op pinterest. Opvoeding na de evaluatie kwamen mijn ouders ineens met. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest. Opvoeden spreuken pinterest tieners ouderschap en. Beste ideeën over moeder citaten op pinterest.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.