Beste ideeën over woorden kwetsen citaten op pinterest. Beste ideeën over vriendschapscitaten op pinterest. Beste ideeën over korte citaten op pinterest. Beste ideeën over koude citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige dieet citaten op pinterest. Beste ideeën over knuffel citaten op pinterest hugs. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Beste ideeën over strijd tegen kanker citaten op. Beste ideeën over wijsheid op pinterest citaten. Beste ideeën over grappige citaten op vrijdag. Beste ideeën over moeilijke tijden citaten op. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste ideeën over slechte mensen citaten op pinterest. Beste ideeën over dochter citaten op pinterest zoon. Beste ideeën over zoon citaten op pinterest dochter.

Beste ideeën over gelukkig zijn citaten op pinterest. Beste ideeën over bibliotheek citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten op pinterest. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Beste ideeën over tijd citaten op pinterest. Beste ideeën over dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over christelijke citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Beste ideeën over gelukkig zijn citaten op pinterest. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Beste ideeën over positieve citaten op pinterest. Beste ideeën over inspirerende citaten op pinterest. Beste ideeën over verbinden citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten op pinterest.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.