Citation sur le bonheur et matérialisme d. Citation baruch spinoza les citations de. Citation baruch spinoza les citations de. Citation baruch spinoza populaire. Citation baruch spinoza populaire. Citation baruch spinoza le chat n est pas tenu de vivre. Citaten spirituele teksten. Citation baruch spinoza dans la mesure où une chose. Citation de baruch spinoza n°. Citation baruch spinoza populaire. Citation comprendre commencement baruch spinoza. Citation positive de baruch sponoza citations pour. Citation baruch spinoza c est un défaut commun aux. Citaten en spreuken van baruch spinoza quotes. Citation baruch spinoza populaire.

Citaten en spreuken van baruch spinoza quotes. Citation de cicéron sur la libertéles meilleures citations. Citaten en spreuken van baruch spinoza quotes. Citation baruch spinoza nous sentons et expérimentons. Citation comprendre commencement baruch spinoza. Citation positive auguste comte citations pour positiver. Citation de spinoza paix ou guerre frawsy. Citation conscience bonne perte baruch spinoza. Spinoza ethique citation. Sagesse … inspiration pinte…. Filosofie spirituele teksten. Par réalité et citations baruch spinoza. Ce qui constitue en premier lieu l être actuel de. Citation baruch spinoza populaire. Spinoza invité de marc.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.