Nieuwe engelse romans overzicht. Bol het naakte pioniertje of geheime bevel van. Bol groot citatenboek voor managers geert dehouck. Hella haasse op eenzame hoogte in de nederlandse. Davaj in de pers tijdschrift televisie en online. Bol gevaarlijke vrouwen clare conville liz. Bol latijnse citaten en gezegden g j m bartelink. Godfried bomans wikipedia. Moederliefde gratis boeken downloaden in pdf fb epub. Completed sigma pictures. Zet je zinnen op een boek dewereldmorgen be. William heinesen mother pleiades alles over boeken en. Zeep architects and urban designers. Collegeweek datapreparatie ppt download.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.