Kerst plaatjes gedichten en teksten nieuwjaarswensen. Christelijke citaten kerst beste ideeën over. Leuke design kerstwens voor op een kerstkaart kijk bij. Spirituele kerst citaten uit de handreiking voor. We wensen je leuke kerst tekst voor op een kerstkaart. Rumag on twitter quot oscar…. Kerstboom in teksten google zoeken kerst pinterest. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Kerstkaart een heel nieuw jaar opdreef pinterest. Chalkboard christmas wishes on my kitchen wall happy xmas. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Teksten kerst nieuwjaar verjaardag geboorte enz. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét.

Spiritueel leven quote van boeddha hét. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren hét. Spreuken geluk quotes of the day. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Kerst plaatjes gedichten en teksten jaarwisseling. Beste ideeën over sagittarius love op pinterest.

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.