Verleden is dood morgen een verrassing van vandaag. Beste ideeën over citaten uit het verleden op. Verleden woorden pinterest teksten spreuken en. Beste citaten uit het verleden op pinterest. Best verleden heden toekomst images on pinterest. De toekomst ziet citaten pot van. Astaghfirullah voor het verleden alhamdulillah. George steiner modern onderwijs is georganiseerd. Verleden en toekomst. Tussen verleden en toekomst ligt één punt dat werkelijk. Citaten en wijze woorden uit de islam verleden toekomst. Marc andries verleden heb je toekomst moet maken. Verleden toekomst dagelijksebroodkruimels. Citaten over toekomst aforismen citeert de grote. Accepteer het verleden leef en geniet van nu.

Beste citaten uit het verleden op pinterest. Best images about verleden heden toekomst on pinterest. Wie kijkt naar het verleden staat met zn rug de. Elke minuut tegel spreuk tegelspreuken. Spreuk van de week mentortijd. Frans depeuter jij hebt nog geen verleden zodat je ook. Toekomst verleden tegel spreuk tegelspreuken. Beste ideeën over verleden heden toekomst op pinterest. Citaten en wijze woorden uit de islam verleden heden toekomst. Boeddha beelddenkers hsp. Liefde funny leuke teksten spreuken quotes foto. Tryon edwards citaten aforismen citeert de grote. Spreukentegel verleden heb je toekomst moet maken. Beste ideeën over verleden heden toekomst op pinterest. Beste ideeën over citaten liefde op pinterest.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: