Beste ideeën over grappige verjaardagswensen op. Positieve spreuken over wandelen onze favoriete. Gezelligheid kent geen tijd wel huisarrest loesje. Jabbertje smeekt er om quot ik wil zon. Beste motiverende citaten op pinterest motivatie. Mijn spreuk. Troostgeschenk rouwen duurt een leven lang het. Tekst collega s dag van het personeel spreuken quotes. Peaceful nature flowers wallpapers weneedfun. Gedichten over spiritualiteit bijzondere en. Citaten die het gelijk van delahaye aantonen. Beste ideeën over aanmoediging citaten op pinterest. Het tij ༺ mooie teksten ༻ gedichten citaten en. Grappige afbeeldingen jaar — verjaardag cheque.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)