Citaten over loslaten. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Grappige teksten huwelijk quotes of the day. Wijsheden ontvangen per e mail. Beste ideeën over afscheid citaten op pinterest foto. Collega s collegas pinterest teksten spreuken en. Spreuken pensioen quotes of the day. Het was alsof zij afscheid namen citaten en spreuken. Beste afscheid citaten op pinterest foto. Kati s krabbels quotes and pics boeddhistische wijsheid. Beste ideeën over zelf geluk citaten op pinterest. Beste afbeeldingen over citaten dementie op. Toon hermans leven pinterest. Leven toon hermans dichter pinterest. Solitude citaten over god.

Citaten on pinterest. Herinnering overlijden google zoeken afscheid. Beste ideeën over gebroken vriendschap op pinterest. Spirituele spreuken boeddha wijsheden en boeddhistische. Spreuk niets in de wereld kan je zoveel zorgen geven als. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. Beste ideeën over afscheid citaten op pinterest foto. Beste ideeën over toon hermans op pinterest grote. Beste vergeten citaten op pinterest aanvaarding. Boeddhistische oosterse wijsheden hét. Beste ideeën over boeddhistische citaten op pinterest. Ga nooit weg toon hermans mooie gedichten en. Beste ideeën over boeddhistische citaten op pinterest. Beste afscheid citaten op pinterest foto. Beste ideeën over citaten muziek op pinterest.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)