Citaten toekomst quest teixeira de pascoaes is. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Spreuken voor kerstgedichten met citaten en gezegden. Kerst plaatjes gedichten en teksten jaarwisseling. Beste afbeeldingen over kerst citaten en kerstmis. Chalkboard christmas wishes on my kitchen wall happy xmas. Citaten kerst en nieuwjaar beste ideeën over huwelijks. Vakantie spreuken quotes of the day. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Spreuk ja ik ben een sterk persoon maar hét. Citaten over kerst en spreuken kerstmis wijsheden. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Kerstkaart een heel nieuw jaar opdreef pinterest. Tekst krijtbord teksten kerst borden.

Spreuk vriendschap vrienden zijn als sterren hét. Quote let it snow glow wow — no ordinary tales. Rumag on twitter quot oscar…. Spirituele kerst citaten uit de handreiking voor. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Beste ideeën over kerst citaten op pinterest. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Unieke ideeën over kerst citaten op pinterest winter. Voor jou teksten pinterest. Kerst plaatjes gedichten en teksten nieuwjaarswensen. Citaten toekomst quest teixeira de pascoaes is.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een citaat is een nauwkeurige aanhaling en dat betekent dat ook de eventuele (zet)fouten meegeciteerd worden. Eventueel kan aan het citaat de vermelding sic (Latijn voor zo staat het er worden toegevoegd om aan te geven dat de fout in de brontekst staat en niet van de aanhaler zelf is, bijvoorbeeld: volgens Oversteegen is het thema van de roman de onkenbaaheid (sic) van de werkelijkheid.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.