Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Bol inspirerende business citaten merkloos. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. De beste oplossingen grootste schoonheid en het. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Bol citaten van bekende christenen nvt. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over spiegel citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Citaten over wijsheid youtube.

Beste ideeën over papa dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over huwelijks citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste schoonheid citaten op pinterest ware. Beste ideeën over spiegel citaten op pinterest. Quotes van bekende mensen google zoeken citaten. Beste ideeën over spiegel citaten op pinterest echte. Beste schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten alleen op. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Beste ideeën over schoonheid citaten op pinterest. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: