Beste ideeën over ik mis je op pinterest citaten. Beste ideeën over grappige plaatjes op pinterest. Beste ideeën over zoon verjaardags citaten op. Beste vader zoon citaten op pinterest papa dochter. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest. Beste vader zoon citaten op pinterest papa dochter. Top leuke moederdag quotes. Liefde funny leuke teksten spreuken quotes foto. Beste ideeën over vader dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Beste ideeën over moeder zoon citaten op pinterest. Beste ideeën over papa dochter citaten op pinterest. Beste vader zoon citaten op pinterest papa dochter. Meer dan vader zoon citaten op pinterest. Best uitspraken teksten images on pinterest dutch.

Beste ideeën over kleinzoon citaten op pinterest. Meer dan vader zoon citaten op pinterest. Mooie teksten beautiful quotes lyrics pinterest. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Meer dan vader zoon citaten op pinterest. Mijn zoon mooie spreuken pinterest. Voor mijn prachtige zoon borden pinterest teksten. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Beste vader zoon citaten op pinterest papa dochter. Beste ideeën over bruiloft gedichten op pinterest.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.