Beste afbeeldingen van jaargetijden bijbelcitaten. Beste ideeën over beroemde mensen citaten op pinterest. Albert einstein uitvinder relativiteitstheorie. Citaten quotes en uitspraken van osho plazilla. Herbert spencer citaten aforismen citeert de grote. De wereld gaat aan journalisten ten onder klean. De beste citaten quotes spreuken uitspraken. Veertien minder bekende quotes van johan cruijff. Citaten van of quotes albert einstein gevleugelde. Quotes van albert einstein die je aan het denken zetten. Quotes van bekende mensen google zoeken citaten. Jeff s power point presentation albert einstein citaten. Tegeltjeswijsheden van vincent gogh. Citaten zijn als sprookjes. Business intelligence ict van hoogweide.

De meest waarheidsgetrouwe citaten eunmask. Uitspraken quotes en citaten van albert einstein. Solitude citaten van albert einstein. Citaat logica brengt je van a naar b verbeelding. Bol citaten van bekende christenen nvt. Solitude citaten van albert einstein. Albert einstein citaten pot van. Citaten de mooiste uitspraken van bekende en minder. Meer dan verbeelding citaten op pinterest. Carlijn vis pagina. Valse uitspraken van albert einstein plazilla. Beste afbeeldingen van quotes beroemde citaten. Bol bekende citaten uit het dagelijks taalgebruik. Good to great change quotes quotesgram. Beste afbeeldingen van bekende nederlanders.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)