Beste ideeën over herdenken vader op pinterest. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste ideeën over vrienden op pinterest bff. Beste ideeën over positief zijn op pinterest. Knutselen voor volwassenen een lichtpuntje zijn door. Verbroken vriendschap spreuken google zoeken citaten. Beste ideeën over troostende woorden op pinterest. Beste ideeën over herfst citaten op pinterest. Krachtgedicht dit lichtje is voor jou vriendschap. Leuke tekst goede ideeen mooie teksten en quotes. Beste ideeën over wiskunde citaten op pinterest. Beste ideeën over grappige muziek citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Beste ideeën over vriendschapscitaten op pinterest. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest.

Beste ideeën over hard werken citaten op pinterest. Beste ideeën over dochter citaten op pinterest zoon. Beste ideeën over grappige slaap citaten op pinterest. Loesje school spreuken pinterest zoeken google en. Beste ideeën over happy woensdag citaten op pinterest. Beste ideeën over regen op pinterest wallpaper. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Vriendschap is een regenboog tussen twee harten die zeven. Beste ideeën over werk citaten op pinterest hard. Beste ideeën over harry potter citaten op pinterest. Beste ideeën over ik mis je op pinterest. Beste ideeën over grappige kerstkaarten op pinterest. Beste ideeën over teambuilding citaten op pinterest. Beste ideeën over dansen citaten op pinterest. Grappige afbeeldingen leuke tekstjes pinterest.

Bij citaten van zinsdelen dient de eigen tekst zo worden geschreven dat het citaat er naadloos in opgenomen is. Wanneer dat niet helemaal lukt zonder bijvoorbeeld een werkwoord uit het citaat te verplaatsen of in een andere tijd te zetten, dan dient deze bewerking te worden gemarkeerd door het woord tussen vierkante haakjes te zetten, bijvoorbeeld: De verteller van de Max Havelaar was makelaar in koffie, en [woonde] op de Lauriergracht, No. 37.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.