Nieuwjaarswensen gedichten pinterest teksten. Quote en spreuken over dankbaarheid justbeyou. Beste afbeeldingen over dankbaarheid op pinterest. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Beste citaten over dankbaarheid op pinterest. Dankbaarheid pinterest. Meer dan citaten over dankbaarheid op pinterest. Beste citaten over dankbaarheid op pinterest. Dankbaarheid teksten pinterest. Bekende citaten over dankbaarheid beste ideeën. Beste ideeën over citaten familie op pinterest. Beste ideeën over dankbaarheid op pinterest dankbaar. Citaten over dankbaarheid aforismen citeert de grote. Bekende citaten over dankbaarheid beste ideeën.

Beste ideeën over dankbaarheid op pinterest gelukkig. Beste dankbaar citaten op pinterest gelukkig gezin. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Sommige dingen zijn zo vanzelfsprekend dat we. Top spreuken over dankbaarheid hét zingevingsplatform. Beste ideeën over gezegden het leven op pinterest. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Beste ideeën over citaten hoop op pinterest. Beste dankbaar citaten op pinterest gelukkig gezin. Beste ideeën over bedankt op pinterest middelvingers. Beste ideeën over warmte citaten op pinterest the. Beste ideeën over dankbaar hart op pinterest. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op. Beste afbeeldingen over dankbaarheid op pinterest. Beste ideeën over citaten dankbaarheid op.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.