Beste hemel citaten op pinterest herdenken moeder. Beste citaten op pinterest blijf positief en. Gelukkig nieuwjaar spreuken noel. Verdriet vriendschap pinterest teksten gedichten en. Kracht quote inspiration pinterest teksten. Citaten en wijze woorden uit de islam jaloezie. Beste citaten op pinterest inspiratie motivatie en. Mijn zoon mooie spreuken pinterest. Spreuken en gezegden vaderdag grappige citaten vadertjesdag. Citaten en wijze woorden uit de islam piccss pinterest. Voor mijn prachtige zoon borden pinterest teksten. Beste ideeën over citaten geluk op pinterest. Afscheidstekst overlijden google zoeken rouwen. Mooi gedicht van toon hermans pinterest. Beste ideeën over baby gedichten op pinterest.

Zonder woorden toon hermans gedichten pinterest. Afbeeldingsresultaat voor toon hermans gedichten. Gedichten paula hagenaars tekst pinterest. Mooie teksten beautiful quotes lyrics pinterest. Spirituele citaten voor maart dagelijkse gedachten uit. Beste dankbaar citaten op pinterest gelukkig gezin. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Best spreuken gedichten gezegden en citaten images. Een stukje leegte quotes pinterest gedichten. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Beste ideeën over ik mis je op pinterest. Alzheimer mooie spreuken pinterest dementie. Gedichten over vriendschap fw belbin. Mijmermoment bij het vallen van de avond versjes en.

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.