Citaten en gedichten mooie inspirerende spreuken. Citaten natuur quotes om te onthouden als je niet kunt. Inzicht als het leven je uitdaagt met tegenslagen daag. Durven doen teksten pinterest inspirerende citaten. Gedichten paula hagenaars signs sayings pinterest. Gedichten paula hagenaars levens citaten pinterest. Positief denken quote pinterest. Spreuken en gezegden vaderdag grappige citaten vadertjesdag. Voor mijn prachtige zoon borden pinterest teksten. Afbeeldingsresultaat voor gedicht je hoeft niet altijd. Compleet uit het niets afscheid pinterest quotes. Citaat vaak zijn mensen die kritiek op jouw leven hebben. Pin by katherine on words gedichten citaten teksten. Broer en zus teksten pinterest zussen. Gedichten paula hagenaars tekst pinterest.

Beste afbeeldingen van mijn spirituele gedichten. Beste ideeën over blijf positief citaten op pinterest. In je hart maar uit leven ☼mooie woorden ☼ dutch. Beste ideeën over huis citaten op pinterest. Gedichten paula hagenaars vrouwendag geloof ik ben die. Citaten en gedichten mooie inspirerende spreuken. Loslaten vera schrijft puur. Best spreuken gedichten tekst gezegde citaten. Dankdag dankbaarheid pinterest geloof gedichten en. Time out citaten pinterest gedichten spreuken en. Beste broer citaten op pinterest zus. Pin van jose niessen op gedichten en spreuken pinterest. Gedichten paula hagenaars poetry lyric. Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware. Meer dan ideeën over desiderata gedicht op pinterest.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.