Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over ik mis je op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over beroemde franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten alleen op pinterest. Vandaag ga ik iets vertellen over mooie citaten laura denkt. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Bol bekende citaten uit het dagelijks taalgebruik. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Op welke site vind ik de afbeeldingen van bekende. Beste ideeën over franse citaten op pinterest.

Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Bol citaten van bekende christenen nvt. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Citaten zijn als sprookjes. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Quotes van bekende mensen google zoeken citaten. Beste ideeën over franse citaten op pinterest.

W.D. Howarth wijst er in de inleiding van Comic drama. The European Heritage op dat de waardering voor pure klucht in de geschiedenis van het komisch toneel niet altijd een vanzelfsprekendheid is geweest. Er zijn periodes geweest waarin zowel toneelschrijvers als hun publiek aan komisch toneel een maatschappelijke functie toeschreven; humor diende "to harness it to some moral purpose." In deze periodes werd "?gratuitous? comic writing" niet op prijs gesteld. (17)

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: