Liefdesspreuken mooie spreuken citaten over liefde. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Beste ideeën over gelukkige mensen citaten op. Citaten over bomen beverboomzorg. Meer dan citaten over geluk op pinterest glimlach. Kerst citaten en kerstmis spreuken voor de kerstperiode. Beste ideeën over eerlijkheid citaten op pinterest. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Quote groeien is springen in het onbekende telkens weer. Quote van de week tekstbureau ginneken. Sef quotes mooie teksten pinterest vriendschap. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. Beste ideeën over grappige citaten reizen op. Si eenheden. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching.

Sarah demey mijn kijk op het leven mens en zingeving. Spreuken citaten en quotes over spel spelen. Beste ideeën over citaten succes op pinterest. Bijbelse spreuken en gezegden oy belbin. De citaat en mooie spreuken quotes citaten tattoo. Tekst over het leven quotes pinterest citaten. Beste ideeën over positief zijn op pinterest. Rijm spirituele teksten. Citaten en wijze woorden uit de islam piccss pinterest. Beste ideeën over worden citaten op pinterest. Citaten over het leven verg tijd om te doen welk uw ziel. Beste ideeën over zingen citaten op pinterest. Beste afbeeldingen van quotes inspiratie innovatie. Beste falen citaten op pinterest dagelijkse. Favoriete spreuken over eerlijkheid fi belbin.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.