Beste ideeën over grappige citaten school op. Beste afbeeldingen over werk ambitie op pinterest. Quotes het leven is een feestje. Beste ideeën over goede op pinterest. Beste ideeën over opbeurende citaten op pinterest. Nieuws unicef. Quot hoe kunnen we ervoor zorgen dat een druppel regenwater. Maandag fijne maandagmooie nieuwe week plaatjes t. Spreuken nieuwe uitdaging hét zingevingsplatform met. Beste ideeën over dromen op pinterest droomkamers. Good morning quotes and sayings inspirational wisdom. Beste ideeën over nieuwe leven citaten op pinterest. Beste ideeën over nieuwe week op pinterest. Spreuk mark nepo deuren worden geopend door ons over te.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In sommige periodes van de geschiedenis werd komisch toneel geacht een moreel doel te dienen en werd humor als doel in zichzelf niet op prijs gesteld. (Howarth 17)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.