Spreuken nieuwe uitdaging hét zingevingsplatform met. Quotes het leven is een feestje. Beste ideeën over dromen op pinterest droomkamers. Beste afbeeldingen over werk ambitie op pinterest. Beste ideeën over goede op pinterest. Beste ideeën over nieuwe leven citaten op pinterest. Beste ideeën over nieuwe week op pinterest. Beste ideeën over grappige citaten school op. Maandag fijne maandagmooie nieuwe week plaatjes t. Beste ideeën over opbeurende citaten op pinterest. Spreuk mark nepo deuren worden geopend door ons over te. Good morning quotes and sayings inspirational wisdom. Nieuws unicef. Quot hoe kunnen we ervoor zorgen dat een druppel regenwater.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.