Johan cruijff uitspraken sytze de boer. Johan cruijff veertien minder beroemde uitspraken. Ik hou van werken zolang het is waarvan. Johan cruijff leuke en mooie spreuken voetbal citaten. Spreuken picasa webalbums. Beste ideeën over grappige wiskunde citaten op. Johan cruijff vivier citaten mooie teksten. Beste voetbal citaten op pinterest over. Beste ideeën over maandag citaten op pinterest happy. Beste afbeeldingen van uitspraken johan cruijff el. Originele muursticker met tekst cruijffspraak. Beste afbeeldingen over omdenken op pinterest. Veertien minder bekende quotes van johan cruijff. Muursticker citaat johan cruijff tenstickers.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Wanneer er iets uit het geciteerde gedeelte niet wordt meegeciteerd, dient de weglating te worden gemarkeerd met een beletselteken: drie puntjes tussen ronde haakjes, bijvoorbeeld: de verteller van de Max Havelaar stelt zich voor met: Ik ben makelaar (...) en woon op de Lauriergracht, No. 37.[1]

In dit geval is de hele redenering letterlijk overgenomen uit de bron, en als apart blok (met inspringen) in de tekst geplaatst. Omdat de auteur en het werk al in de tekst genoemd zijn, volstaat bij de verwijzing het noemen van de pagina waar het citaat is gevonden. De volledige titelbeschrijving van Howarths publicatie is in de lijst met geraadpleegde werken opgenomen.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: