Spreuken spirituele teksten. Simone de beauvoir citaten aforismen citeert grote. Beste liefde vriendschap citaten op pinterest. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Beste ideeën over beroemde franse citaten op pinterest. Metafilosofie is nadenken over de doelen. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Meer dan citaten over geluk op pinterest. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Filosofie citaten. Spirituele citaten voor maart dagelijkse gedachten uit. Citaten van poeh en zijn vrienden reinders oisterwijk b v. Wijze woorden filosofie. Beste afbeeldingen van filosofie boeken citaten en boek.

Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Beste ideeën over zus gedichten op pinterest. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Julia engelmann sprüche pinterest citaten. Beste afbeeldingen van quotes inspiratie innovatie. Beste ideeën over franse citaten op pinterest. Meer dan citaten over geluk op pinterest. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Beste ideeën over waardering citaten op pinterest. Filosofie citaten posters met tekst.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)