Nieuwsbrief december blijf op de hoogte van het. Zoeken citaten en wijsheden citaten. Reizen citaten en wijsheden citaten. Top aristoteles quotes bekende citaten. Gedichten liefde engels kort goedkope hoorapparaten prijzen. Bol het groot citatenboek van de ste eeuw gerd de ley. Reizen citaten en wijsheden citaten. Arend landman citatenboek korte inspirerende wijsheden voor levenskunu. Bol het groot citatenboek van de ste eeuw gerd de ley. Workshop informatievaardigheden ppt download. Methodisch en efficiënt wetenschappelijke informatie zoeken pdf. Zoeken citaten en wijsheden citaten. Top albert einstein quotes bekende citaten. Reizen citaten en wijsheden citaten. Mother s day wishes apps op google play.

William shakespeare citaten en quotes. Citaten en spreuken over werk. Bol het groot citatenboek van de ste eeuw gerd de ley. Top aristoteles quotes bekende citaten. William shakespeare citaten en quotes. Censuur citaten en wijsheden citaten. Pin van tijn rozemond op wooninspiratie. Nieuwsbrief december blijf op de hoogte van het. Reizen citaten en wijsheden citaten. Prime pubmed journals tools apps op google play. Op het zijn een kreupel citaten over liefde ibalunpres cf. William shakespeare citaten en quotes. Natuur citaten en wijsheden citaten. Top aristoteles quotes bekende citaten. Quotes zoeken leermiddelen klascement.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.