Jalal al din rumi u daily motivational quotes. Quote love mountains rumi quotes hiking quotes life quotes. James michelle jewelry. Jalal al din rumi u daily motivational quotes. Jalal al din rumi u daily motivational quotes. Jalal al din rumi u daily motivational quotes. James michelle jewelry. Best rumi wisdom images in words inspirational qoutes. Rumi i love this saying and picture rumi shida rumi love. Solitude citaten over het voorjaar. Jalal al din rumi u daily motivational quotes. Jalal al din rumi u daily motivational quotes. Jalal al din rumi u daily motivational quotes. James michelle jewelry. James michelle jewelry.

November galee rumi quotes moon quotes. Best rumi wisdom images in words inspirational qoutes. Jalal al din rumi u daily motivational quotes. Best rumi wisdom images in words inspirational qoutes. Jalal al din rumi u daily motivational quotes. James michelle jewelry. Jalal al din rumi u daily motivational quotes.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels: