Bol.com amsterdam in woorden onbekend 9789025363574 boeken. De 30 mooiste citaten van ralph waldo emerson mics mind. Pin by syl 😸 on quotes citaten teksten persoonlijkheid. Vijf geweldige quotes over reizen loud noises. Citaten en spreuken over persoonlijkheid. Stanislav grof citaten en wijsheden citaten.net. Augustinus leven citaten augustijns instituut eindhoven. 11 inspirerende fashion quotes over mode kleding en stijl. Godfried bomans citaten 160 citaten pot van citaten. Exactly. citaten spreuken & gedichten citaten mooie citaten. 15 quotes om op je letterbord te plaatsen actief wonen. Jan jansen easybranches quotes 133 persoonlijkheid citaat nederlands. Wij moeten in ons leven die keuzes maken die de treffendste. Ontwikkel je verder met de volgende communicatie citaten livechat. De 26 beste citaten van marie curie yes therapy helps!.

De 20 mooiste quotes van michelle obama bedrock. 10 kunstenaars over het citaat dat hen inspireert kerknet. Eén teksten citaten wijze woorden spreuken. Citaten van osho over de dood. 25 citaten over leiderschap de valk leadership company. Citaten; de mooiste uitspraken van bekende en minder bekende. Inspirerende citaten wijsheden quotes en uitspraken over coaching. Muziek poster vectoren illustraties en clipart 123rf. Persoonlijkheid humor tekst grapjes sarcastische citaten en citaten. Wijze spreuken gezegden citaten en wijsheden respect. Grappige citaten 4349 citaten pagina 19 pot van citaten. Ontwikkel je verder met de volgende communicatie citaten livechat. Fernand auwera citaten aforismen citeert de grote gedachten. Een slecht mens dit is een mens die het kwade doet om het kwaad is. Citaten familie vrienden koop goedkope citaten familie vrienden.

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.