Een ode aan de literatuur boekvinder.be. Ontdek 9 literaire plekken in de stad hét nieuws van t stad a. Hoet heet het gedeelte van een boek waar meestal een citaat staat. Literatuur citaten 55 citaten pot van citaten. 13 literaire citaten over sensationele zonsondergangen 2019. Geert van beek citaten aforismen citeert de grote gedachten. Liefde voor literatuur en lesgeven nrc. Maken u2013 eerlijke media. Het land van herkomst perron e. du lezen voor de lijst. Klassieke literatuur citaten set van 12 voor trappen of muur etsy. Sigmund freud citaat uit onze kwetsbaarheden moderne kunst etsy. Bol.com get the spirit 9789059565067 boeken. Oorlog en terpentijn stefan hertmans een topmerk uit onze. De leesbare stad reddend zwemmen. Op ontdekkingstocht door literair amsterdam paradijsvogels magazine.

De beste citaten uit de meest gelezen boeken ter wereld u2014 verken je. Mooie citaten lilysbooksandcooks. Abel dufresnes citaten 7 citaten pot van citaten. Twaalf citaten om deze kerstdag een beetje extra glans te geven ogma. Literatuur citaten en wijsheden citaten.net. Pin van moon sarikhani op quotes pinterest gedichten citaten en. De 158 beste afbeelding van literatuur uit 2017 my books nice. Literatuur is geen kunstje u2013 de groene amsterdammer. Studente licht trumps vrouwonvriendelijke quotes uit in pakkende. Welkom bij stichting bondgenoot projecten. Literaire klok laat tijd zien met citaten uit boeken u2013 eerlijke media. Echtpaar in de trein willem wilmink inspiration poetry. Ode aan de lente: 10 citaten over dit heerlijke jaargetijde. May by simini blocker citations that inspire boek citaten. Citaten.

NB: in deze voorbeelden wordt de zogenaamde MLA-stijl gehanteerd; zie de verwijssystemen in het linkermenu voor een beschrijving van deze en andere stijlen.

Citaten met betrekking tot een bepaald thema, afkomstig van een bepaalde persoon e.d. worden soms gebundeld in boeken. Er zijn ook websites die zich specifiek toeleggen op het verzamelen van bekende citaten, zoals citaten.net in het Nederlands. Binnen de sites van Wikimedia is dit Wikiquote.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

Hieronder zie je 5 manieren om een passage te verwerken: als citaat, als parafrase (met of zonder toevoeging van korte citaatjes) en als verwijzing (al dan niet gecombineerd met verwijzing naar meerdere bronnen). In de voorbeelden is gebruik gemaakt van een passage uit W. D. Howarth, (ed.) Comic drama. The European Heritage. London: Methuen, 1978.