Citaten versjes plazilla. Beste afbeeldingen van success quotes inspirerende. Scribbr apa generator alternatives and similar websites. Citeren volgens apa. Beste afbeeldingen van mooie leuke teksten citaten. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Beste ideeën over grappige citaten het weekend op. Geheim en vertrouwen. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Inspirerende tech citaten. Even een update van onze vechter mamaplaats. Inspirerende teksten en citaten. Citaten over klanten quotes en oneliners reputatiecoaching. Edu curator citeren en bronnen vermelden in google. Beste ideeën over sport inspirerende citaten op.

Beste ideeën over grappige dating citaten op pinterest. Beste ideeën over samenwerking citaten op pinterest. Citeren volgens apa. Filosofie op de iphone citaten en wijsheden app apps. Huis citaten op pinterest bibliotheek. Beste afbeeldingen van mooie leuke teksten citaten. Beste ideeën over samenwerking citaten op pinterest. Concurrentieanalyse vijfkrachtenmodel five forces porter. Automatische inhoudsopgave maken met word. Beste ideeën over samenwerking citaten op pinterest.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De waardering voor pure klucht zoals wij die aan het begin van de 21e eeuw kennen is geen universeel gegeven. In zijn overzicht van de geschiedenis van het komisch toneel in Europa signaleert W.D. Howarth dat in sommige periodes het komisch toneel geacht werd een moreel doel te dienen. Humor als doel in zichzelf werd in deze periodes niet gewaardeerd. (17)

W.D. Howarth signaleert dat "at certain periods playwrights themselves, the educated part of their audience and the most influential of their critics have shown [?] their insistence on the social reference of comic drama [?]." (17) In dergelijke periodes werd pure klucht niet op prijs gesteld.

Een beroemd vermeend citaat van koningin Beatrix is De leugen regeert. Deze uitspraak zou zij gedaan hebben op een bijeenkomst ter gelegenheid van het 40-jarig bestaan van het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren. Het is echter niet zeker of zij deze uitspraak daadwerkelijk gedaan heeft, omdat er een verbod heerst op het citeren van het Nederlands staatshoofd. In maart 2004 stelde de politieke partij GroenLinks dat dit verbod moet worden afgeschaft. Het gaat dan bijvoorbeeld om het citeren van de koningin tijdens gesprekken met de pers tijdens staatsbezoeken. Meereizende journalisten mogen de antwoorden niet citeren, maar wel aan de vorstin toeschrijven. De journalist is dan verantwoordelijk voor de weergave.