Beste citaten uit het verleden op pinterest. Beste ideeën over papa dochter citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Citaat moed en vertrouwen zijn nodig om over de angst dat. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Spreuken citaten pot van. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Boekwinkeltjes boeken zoeken letteren. Mooie quotes uit boeken chicklit. In liefde met literatuur stock afbeelding. Woorden van liefde citaten uit de bijbel met prachtige. Beste ideeën over terugkomen citaten op pinterest. Beste literatuur citaten op pinterest. Mooiste quotes over boeken van tekstbureau.

Citaten over reputatie naast quotes ook spreuken en. Beste ideeën over literatuur citaten op pinterest. Bezette stad duurste boek uit de nederlandse literatuur. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over vriendschap gedichten op pinterest. Woorden van belofte citaten uit de bijbel met prachtige. Meer dan citaten uit liedjes op pinterest. Beste ideeën over teleurstelling citaten op pinterest. Positieve geplaatste citaten vector illustratie. Meer dan literatuur citaten op pinterest. Beste ideeën over citaten uit liedjes op pinterest. Prijatnogo appetita smakelijke recepten met citaten uit. Domweg gelukkig in de dapperstraat bekendste gedichten. Citaten en wijze woorden uit de islam nederlandse quotes. Gen over boeken teksten en citaten uit mijn schrift.

Het citaatrecht is een uitzondering op de bescherming die auteurs door auteursrecht wordt geboden. Het staat het citeren uit beschermde werken toe wanneer aan een aantal voorwaarden zoals bronvermelding wordt voldaan. Het citaatrecht is vergelijkbaar met, maar niet identiek aan, het Amerikaanse fair use-beginsel. Het citaatrecht is vrij beperkt, beperkter dan fair use in ieder geval.

Bij het veelvuldig citeren, moet er voor gewaakt worden dat het auteursrecht niet overtreden wordt. Er kan dan sprake zijn van plagiaat, al is plagiaat niet altijd gebaseerd op citeren. Onder andere de Nederlanders psycholoogRen Diekstra en auteurAdriaan van Dis kwamen negatief in het nieuws nadat zij van plagiaat werden beschuldigd.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

en citaat is een letterlijke uitspraak van iemand, die door iemand anders aangehaald wordt. Citeren verschilt van parafraseren doordat bij deze laatste vorm in eigen woorden idee�n van anderen weergegeven worden. Het idee blijft dan wel gehandhaafd, maar anders dan bij citeren is de vorm anders.