Leven citaten en wijsheden citaten. Leven citaten en wijsheden citaten. Jan jansen easybranches quotes kunst van leven citaat. Bol hygge jonny jackson boeken. Meest inspirerende citaten van tekstbureau van ginneken. Mick jagger het leven is te kort om lange boeken te lezen. Meest inspirerende quotes uit het boek de kracht van het nu. Over het leven inleefboek armoede boek sociaal. Omarm het leven u uitgeverij panta rhei. Theo ie mooiste citaten uit grote theologen over grote. Leven in compassie met jezelf patricia collard. Mindfulness inspiratie citaten en boeken. Anton van wilderode ik lees het boek dat jij mij hebt. Kokboekencentrum kierkegaard. Citaten uit het boek van mirdad bij het online programma mysteriën.

Jachtig leven lichtvoetigheid met diepgang nico de beer auteur. Boekwinkeltjes coelho paulo leven de mooiste citaten. Gratis e boek bijzondere gedichten en citaten. Boekverslag nederlands alleen maar nette mensen door robert. Het boek van de vriendschap karel claes te koop dehands be. Citaten van aldous huxley over het leven boeken aldous. Koffie koek judith van den berg boek. Oro nieuws knokke heist kinderpraat citaten over kinderen. Wijsheden voor een gelukkig leven beroemde citaten. Liefdesquotes korte citaten zinnen en oneliners om je liefde. De meest inspirerende reiscitaten aller tijden. Speurders worden is fantastisch spreuken en citaten voor de. Boek master your mindset inclusief inspirerende quotes. Leven bijzondere gedichten en citaten. Citaten leven mooie citaten over het leven.

De keuze voor een citaat of een parafrase hangt af van de soort tekst die je schrijft en de functie die de te citeren of te parafraseren bronpassage heeft binnen je tekst. Er bestaan geen vaste richtlijnen die bepalen hoeveel tekst je letterlijk mag of kan overnemen uit andermans werk. Wel een paar globale overwegingen en vuistregels:

De opvattingen over de maatschappelijke functie van toneel zijn altijd aan sterke veranderingen onderhevig geweest. Zo is er door de eeuwen heen erg verschillend gedacht over de vraag of aan komisch toneel, naast een lachwekkende, ook een belerende functie moet worden toegeschreven. (Mak 10, Howarth 17, Knight 36)

Harry Mulisch heeft ooit verklaard dat het talent om goed te schrijven vooral zit in de bereidheid om tijd en moeite te investeren in een tekst: "Het feit dat je bereid bent zo hard op een blaadje papier te werken, maakt deel uit van je talent". (geciteerd in Burger en De Jong, 1997: 25)

Behalve woorden kunnen ook andere uitingen citaat genoemd worden, bijvoorbeeld muziek. Het nummer All You Need Is Love van The Beatles bevat twee citaten: het lied heeft geen eigen intro, maar begint met een citaat uit de Marseillaise. In de fade-out aan het slot zingt John Lennon een regel uit de hit She Loves You van de groep. Ook een schilderij dat op een ander schilderij te zien is, kan als zodanig omschreven worden. Zo citeert August Jernberg De Nachtwacht op zijn schilderij dat de bezoekers voor De Nachtwacht in het Trippenhuis voorstelt. Filmshots kunnen een citaat uit een andere film zijn, in welk geval het citaat de functie van een allusie heeft.